VIDEO Prosvjed i blokada taksista u centru Zagreba, javio se Uber: Relikt nekih prošlih vremena

Blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte, napisali su u Uberu u priopćenju u kojem su reagirali na prosvjed taksista koji su jutros blokirali Vukovarsku ulicu u Zagrebu.

Taksisti su se na blokadu odlučili zbog, kako kažu, nezakonitog poslovanja Ubera u Hrvatskoj.

– Više nemamo što napraviti, osim ovoga što smo napravili. Ovim spontanim okupljanjem željeli smo izraziti nezadovoljstvo državnim institucijama koje provode svoje zakone. Uber već dvije godine radi u suprotnosti sa zakonima, a tome svjedoče i izjave ministra Butkovića i premijera – rekao je predstavnik okupljenih taksista.

“Relikt nekih prošlih vremena…”

“Smatramo da blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu te se ograničava pristup javnim servisima. U tijeku je turistička sezona diljem Hrvatske, a blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte”, napisali su u reakciji iz Ubera.

Dodaju da je takav “pritisak u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena te nije primjer moderne europske države” i smatraju “da se problemi mogu rješavati na drukčiji način”.

“Uber potiče kretanje u gradovima, a u Hrvatskoj ga koristi više od 100.000 ljudi zato što je pouzdan, siguran i lako dostupan. Turisti iz čak 118 zemalja koristili su Uber tijekom ove godine. U konstruktivnom smo dijalogu s predstavnicima vlasti te podupiremo donošenje nove regulative koja štiti pravo potrošača na izbor i promiče tržišno natjecanje”, zaključuju iz Ubera.

Facebook Komentari