Radošević (HDZ) predsjednik Gradskog vijeća Gospića, gradonačelnik Starčević u oporbi

izvor..dražen prša

U Gospiću je danas održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. Iako je većina koju u Vijeću imaju HDZ i koalicijski partneri tražila da se sve odluke donose jednoglasno, ekipa oko novog gradonačelnika Starčevića opstruirala je takav rad.

Stoga je sa 9 glasova za, 7 protiv i 1 suzdržanim za predsjednika Gradskog vijeća Grada Gospića izabran Petar Radošević, dok je za potpredsjednika izabran Zdravko Župan. Oporba je za svog kandidata za predsjednika Vijeća predložila Josipa Župana, kandidata liste mladih koja je na izborima dobila jedan vijećnički mandat.

Petar Radošević (HDZ) je naglasio kako će HDZ i koalicijski partneri podržati sve prijedloge oporbe ukoliko se sve odluke budu donosile jednoglasno. Zbog opstruiranja jednoglasnog izbora članova Odbora, te predsjednika i potpredsjednika Vijeća, mjesto potpredsjednika Vijeća koje u pravilu pripada oporbi nije izglasano te je ostavljeno za neku drugu sjednicu Gradskog vijeća.

Ono što iznenađuje je da su na stanci nakon izbora predsjednika svi vijećnici i zamjenici gradonačelnika čestitali novom predsjedniku Radoševiću, osim gradonačelnika Karla Starčevića.

Je li tim načinom Starčević nastavio praksu započetu prije četiri godine kada je odbio priznati poraz na izborima i čestitati HDZ-u, ostaje da vrijeme pokaže, prenosi Lika online.

Facebook Komentari