Pakao u crvenom raju: Obersnel na mukama, izgubio Gradsko vijeće i morat će vladati u kohabitaciji, ako ga ne sruše ne proračunu

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici za predsjednika Vijeća izabran je Tihomir Čordašev iz Akcije mladih. Izabran je glasovima 21 ruke i to – pet vijećnika koalicije Akcije mladih, Živog zida i Snage, sedam HDZ-ovih, tri s nezavisne liste Hrvoja Burića, te s po dva glasa vijećnika Liste za Rijeku, Mosta i HNS-a, javlja Novi list.

Vojko Obersnel se nalazi pred dosad najvećim izazovom u političkoj karijeri; Rijekom će morati vladati u kohabitaciji s većinom u Gradskom vijeću koja se ujedinila protiv – njega.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici za predsjednika Vijeća izabran je Tihomir Čordašev iz Akcije mladih. Izabran je glasovima 21 ruke i to – pet vijećnika koalicije Akcije mladih, Živog zida i Snage, sedam HDZ-ovih, tri s nezavisne liste Hrvoja Burića, te s po dva glasa vijećnika Liste za Rijeku, Mosta i HNS-a. Suzdržano je bilo petnaest vijećnika SDP-ove koalicije.

Prethodno je s istim omjerom glasova odbijen prijedlog da se za predsjednika imenuje Oskar Skerbec. Za njega je bilo 15 SDP-ovih vijećnika, dok je većina od 21 bila – protiv.

Na sjednici se danas pojavilo 36 vijećnika, a nije stigla jedino Morana Jokić s liste Hrvoje Burića.

Za potpredsjednike Vijeća izabrani su, pak, Skerbec i Kristjan Staničić, javlja Novi list.

“Mi smo tražili potporu za konstituiranje Vijeća, ponudili mjesta predsjednika dvaju odbora SDP-u i HDZ-u te da članovi i jedne i druge stranke budu potpredsjednici Vijeća. Dogovora s SDP-om nije bilo, a dva mjesta u odborima ih čekaju kad se odluče biti konstruktivni. Donošenje gradskog proračuna biti prvi veliki test. Vidjet ćemo kako će se ponašati gradonačelnik i koliko će biti kooperativan”. kazao je Čordašev.

Jučer je Zlatko Komadina zapao u slične probleme, samo u njegovom slučaju skupština se nije uspjela formirati.

Kao što smo i pisali, drama u Rijeci: Komadina nije uspio konstituirati županijsku skupštinu

Hrvatska danas o ovakvom mogućem scenariju pisala je prošlog tjedna.

Drama u Rijeci, SDP-ovci bez pobjede: Komadina moljaka Burića, ni Obersnel ne može do većine

Facebook Komentari