Ždrijeb pretkola europskih natjecanja: Osijek u Andoru, Rijeka u Wales ili na Gibraltar

Nogometaši »Rijeke« u drugom pretkolu Lige prvaka igrat će protiv pobjednika susreta prvog pretkola između The New Saintsa iz Walesa i Europa FC iz Gibraltara, odlučio je ždrijeb. Prve utakmice drugog pretkola igraju se 11. ili 12. srpnja, a uzvratne 18. ili 19. srpnja.

Prolaskom u treće pretkolo Lige prvaka (ždrijeb je 14. srpnja) na Rujevici bi napravili veliki dio posla kada je u pitanju njihova europska priča nadolazeće sezone.

Naime, to bi »Rijeci« zajamčilo čak dvije prilike za proboj u skupnu fazu Lige prvaka ili Europske lige. Naime, u slučaju kada bi »bijeli« ispali u trećem pretkolu Lige prvaka ušli bi direktno u ždrijeb play off-a Europske lige.

Osijek će u prvoj utakmici pretkola Europske lige igrati protiv Santa Colome iz Andore, odlučeno je na današnjem ždrijebu u Nyonu.

Osijek će prvu europsku utakmicu u sezoni igrati u gostima 29. lipnja, a uzvrat je sedam dana kasnije.

Izvlačenje drugog pretkola Europske lige na rasporedu je u 14:30. Osijek će tada doznati protivnika u idućem kolu, a u toj fazi se uključuje i Hajduk. Splićani će u drugom pretkolu, za razliku od Osječana, biti nositelji.

Facebook Komentari