SDP-ovac pitao novu ministricu o odnosima sa Rusijom: Plenković mu odbrusio – Morate vi još puno žganaca popapati

Premijer Andrej Plenković kazao je u ponedjeljak u Hrvatskom saboru da je mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja vanjskopolitiči izvozni proizvod Hrvatske koji je kompatibilan s naporima međunarodne zajednice za pronalaženje rješenja krize u Ukrajini, pojašnjavajući iznesene stavove na Odboru za vanjsku politiku i svoju opasku SDP-ovom Domagoju Hajdukoviću da je premlad za tu temu.

Na Odboru za vanjsku politiku Plenković je na upit SDP-ovog Domagoja Hajdukovića novoj ministrici vanjskih poslova Mariji Pejčinović Burić o odnosu Hrvatske i Rusije, rekao Hajdukoviću da mora “još puno žganaca popapati” i da je premlad za tu temu.

“Dao sam pojašnjenje logike i razloga hrvatskih stavova i politike i smisla mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja kao još uvijek relevantnog vanjskopolitičkog izvoznog proizvoda Hrvatske koji je u cijelosti kompatibilan s naporima međunarodne zajednice za pronalaženje trajnog mirnog rješenja krize u Ukrajini”, pojasnio je Plenković nakon sjednice Odbora.

“Pitanje i način na koji je pitanje bilo formulirano od kolege zastupnika po mom sudu nije bilo na razini razumijevanja onoga što Hrvatska radi u vanjskoj politici. Ako pretendirate postavljati takva pitanja predsjedniku Vlade onda morate malo znati što pitate, u kom kontekstu o čemu se točno radi”, prenosi Danas.hr

Facebook Komentari