Javnost ne zna ima li kakvih skrivenih klauzula u ugovoru s koncesionarom zagrebačke zračne luke

Javnost ne zna ima li kakvih skrivenih klauzula u ugovoru s koncesionarom zagrebačke zračne luke, upozorio je prometni stručnjak Željko Marušić u razgovoru za N1 komentirajući kako je zrakoplov Croatia Airlinesa iz Zagreba za Dubrovnik sletio u Rimu jer najveća zračna luka u zemlji nema dovoljno ljudi da u izvanrednim situacijama dočeka avion.

Skandalozno je ovo i mislim da je ovo kostur iz koncesijskog ugovora – naime, bitno je da je on što se tiče poslovnog dijela javnosti nepoznat i ne znamo je li ovo zapakirano u neku klauzulu kojom se može izigrati otvorenost, zapitao je Marušić, a koncesionar je najavio za danas očitovanje.

Ovo je čudna okolnost koja je štetna za Republiku Hrvatsku, Croatia Airlines i za sve putnike, a korisna je jedino za luku. Koncesionaru je bitan jedino njegov interes. Pohvalno je da se želi sankcionirati, ali ne znamo što stoji ako se ispostavi da je prošla Vlada u aneksima potpisala da radi invalidno, to je jako loše, upozorio je Marušić.

Ovo je po svim elementima potpuno nerihvatljivo, ali ponavljam – moguće je da postoji skrivena klauzula za koju mi ne znamo. Ovo je i opasna sigurnosna situacija, to je problem koji utječe i na našu konkurentnost. Ne znam je li zna ministar, ne znam, postoje brojni aneksi kojima se pogodovalo koncesionaru, ustvrdio je Marušić i upozorio da već sada imamo i problem s protočnošću putnika.

Prometno povezivanje travajem Zagreba i Zračne Luke nazvao je “dvostrukim prometnim promašajem”: “Kako se može planirati vožnju tramvajem, a funkcionalnost tek? Zagreb i Veliku Goricu i Zagreb treba povezati brzom željeznicom od Velike Gorice s poveznicom i direktnim stajanjem na terminalu kao u velikm metropolama”, poručio je Marušić.

Facebook Komentari