Modrić o Stierovom preuzimanju HDZ-a: Ja taj potencijal ne vidim, a njega će u vlastitoj stranci rasjeći oko toga

Gošće Točke na tjedan bile su Sanja Modrić, novinarka Novog lista i Mladenka Šarić, pokretačica portala One nastupaju.

Komentirale su odlazak Davora Ive Stiera iz Vlade, kao i to može li on okupiti konzervativce iz HDZ-a. “Ne treba to isključivati, jer Stier je politički jaka figura, iako u našoj široj javnosti nitko nije znao tko je on, danas svi ljudi koji podržavaju konzervativnu ideju znaju tko je Davor Ivo Stier. Nešto je slično bilo sa Zlatkom Hasanbegovićem. Stier je pokazao da ima petlju još u vrijeme kad je Karamarko bio šef HDZ-a”, rekla je Šarić.

Stier je danas jedan od rijetkih koji je javno izrazio nezadovoljstvo potezom Andreja Plenkovića. Ima li on potencijal da ga naslijedi? “Ja taj potencijal ne vidim, a njega će u vlastitoj stranci rasjeći oko toga. On je s moralnog aspekta dao polovičnu ostavku”, rekla je Modrić, dodavši da nije sigurna hoće li Plenković odmah maknuti Stiera ili će ga naprosto isušiti od svake vidljivosti, svakog smisla i bilo koje mogućnosti da dođe pred javnost.

“Ako uzmemo da je biskup Košić na jedan doduše najvulgarniji mogući način izrekao Stierovu misao, a to je da ne mogu biti zajedno oni koji hodaju u Hodu za život i oni koji idu na gay Pride, a pritom se Stier strašno poziva na demokršćanstvo, ja sam provjerila par navoda koji se tiču ljudskih prava iz platforme Europske pučke stranke, u kojima se vidi da je malo drugačije oko tog tipa ljudskih prava”, kazala je Modrić.

Facebook Komentari