Župan Žinić na Antunovu u Gračanici Šišinečkoj

Povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog u Gračanici Šišinečkoj održano je 17. lipnja misno slavlje u čast nebeskog zaštitnika ovog nekoć velikog glinskog naselja koje je predvodio župnik Župe sv. Antuna Padovanskog iz Bučice, vlč. Ivan Petrović.

U Gračanici Šišinečkoj, nekad velikom i stanovništvom bogatom naselju na području Gline, sada se samo nekoliko puta godišnje okupe mještani koji žive posvuda po Hrvatskoj pa i izvan nje i to kako bi proslavili Antunovo. Ipak, ovogodišnje je Antunovo bilo puno nade i entuzijazma u stvaranje boljih uvjeta koji bi na ovaj prostor vratili stanovništvo, a time i život.

Potvrdio je te namjere i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević koji se na misnom slavlju u povodu proslave sv. Antuna Padovanskog, njihovog nebeskog zaštitnika, pridružio mještanima izrazivši zadovoljstvo što se među vjernicima našao i veliki broj mladih. „Ljudi su to koji potječu iz ovog kraja i za koje bismo voljeli da se vrate ovdje, no za to moraju postojati određeni uvjeti, poput prometne i druge infrastrukture“, naglasio je gradonačelnik.

Župan Ivo Žinić nazočio je slavlju kazavši tom prigodom kako je dobro da se raseljeni mještani i nekoliko puta godišnje uspiju okupiti, no uvjeren je kako će, u suradnji s Gradom Glinom, u narednih par godina, ulaganjima u bolji standard života na ovom području, u njega i vratiti život.

„To raspoloženje se osjeća i danas ovdje i vjerujem da je ovo trenutak kada ćemo svi zajedno pokrenuti određene stvari koje će sačuvati život na ovim prostorima“, zaključio je Žinić.

Facebook Komentari