Nova cesta smrti, obilaznica oko Vodica, napravljena je dobro i nije uzrok prometnim nesrećama

Na vodičkoj obilaznici uvodi se ograničenje brzina kretanja vozila uz pojačane policijske ophodnje nakon što se, otkako je prije mjesec dana otvorena na toj obilaznici dogodilo šest prometnih nesreća a dvije osobe su poginule, izjavio je u subotu u Šibeniku direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Nakon sastanka u uredu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, na kojemu su, osim domaćina, bili i predstavnici policije, cestovne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, Škorić se obratio novinarima i najavio spomenute mjere, prenosi N1.

“Osim smanjenja brzine, sa šibenskom policijom dogovoreno je postavljanje kamere za kontrolu brzine jer je ona uzrok većine problema na toj cesti, a pojačat će se i policijske ophodnje na obilaznici, posebno vikendom i tijekom turističke sezone”, rekao je Škorić. Najavio je da će se dodatno pojačati i dinamička signalizaciju koja će upozoravati na dolazak vozila te će se razmotriti produljenje intervala zelenog svjetla na semaforima.

Ljudski faktor uzrok svih prometnih nesreća, cesta nije otvorena zbog lokalnih izbora

“Zaključili smo danas da je ljudski faktor bio uzrok svih prometnih nesreća u ovih mjesec dana na vodičkoj obilaznici, pa tako nažalost i ove najtragičnije jučerašnje. Cesta je napravljena prema svim uvjetima i ima uporabnu dozvolu, no ne možemo negirati sve ovo što se dogodilo pa ćemo zajedno s policijom, Fakultetom prometnih znanosti i inspekcijom prometa poduzeti dodatne mjere za osiguranje sigurnosti prometa. Opremit ćemo cestu signalizacijom i preventivno pojačano kontrolirati brzinu” istaknuo je direktor Hrvatskih cesta.

Na pitanje novinara je li se s otvaranjem ceste žurilo zbog lokalnih izbora, Škorić je odgovorio kako to apsolutno nije točno. “Odbacujem svaku mogućnost da se to radilo zbog izbora. Cesta ima sve papire i apsolutno odbacujem bilo kakvu mogućnost političkog djelovanja”, ustvrdio je. Odbacio je i mišljenja da je, umjesto semaforskih križanja, na vodičkoj obilaznici trebalo graditi rotore.

“Kružni tok bi u prometnom smislu bio puno lošije rješenje od semaforskog križanja i ništa ne bi riješili njime. Dobili bi još nesigurnije raskrižje, ali mogu se složiti s mišljenjem da bi denivelirano raskrižje bilo na toj cesti sigurnije”, ocijenio je Škorić.. Podsjetio je da “u ishođenju građevinske dozvole nije bio predviđen ni semafor, nego smo upravo zbog straha da bi moglo biti problema naknadno semaforizirali to raskrižje”, te napomenuo da se teška prometna nesreća u kojoj su u petak poginule dvije osobe dogodila na najpreglednijem dijelu vodičke obilaznice.

Nova vodička gradonačelnica Nelka Tomić izrazila je nakon sastanka sućut obitelji smrtno stradalog 33-godišnjaka i njegova malodobnog sina na vodičkoj obilaznici.

“Jako smo tužni i nesretni što se to dogodilo na novootvorenoj cesti na području našeg grada, no, kao što smo čuli od vrhunskih stručnjaka koji su se danas ovdje sastali, cesta je napravljena po svim pravilima struke. Zadovoljna sam s onim što sam čula jer se sigurnost uvijek može dodatno povećati i maksimalno ćemo raditi na tome”, rekla je Tomić.

Kako je policija zaključila da je neprilagođena brzina najveći uzrok nesreća na vodičkoj obilaznici, Tomić je najavila akcije kojima će educirati građane o brzini i zajedno s prometnom policijom svim mogućim načinima povećati sigurnost u prometu na spornoj obilaznici.

Facebook Komentari