Moj idol nakon Tuđmana je Plenković i on je razlog našeg optimizma

Miroslav Ćiro Blažević tijekom gostovanja u emisiji Novi dan nije skrivao svoju naklonost i simpatije prema premijeru Andreju Plenkoviću i njegovom koalicijskom potezu.

Ima li Zdravko Mamić zaštitu u vrhu politike?

“Nemojmo o politici. Volim vašu emisiju i gledam je, ali nema politike u tome, nažalost, političari se, nažalost, ne zanimaju za nogomet. Ja sam bio zaljubljen u Jadranku Kosor, a ona je kao premijerka dozvolila da se dogodi falsificiranje i skidanje Markovića. Uvijek je vlast kriva. Moj idol nakon Tuđmana je Plenković i on je razlog našeg optimizma. On se ne interesira za nogomet, kraj njega se događaju stvari koje se ne bi smjele događati, jer je nogomet najveći ambasador Hrvatske u svijetu. No, oni se ne zanimaju pa je situacija apsolutno abnormalna”.

Kako to da ste kao simpatizer Plenkovića bili na listi Milana Bandića 2016. godine?

“Bandić i Plenković su frendovi, a ja sam mudar političar iako se politikom ne bavim. Ja sam bio HDZ i ostat ću HDZ. Plenković je legitiman nasljednik Tuđmana. Ignorira one koji ga jedu za petu. Marić je genijalac, elokventan je, inteligentan i obrazovan. On je manga koja nikada neće povisiti ton, on se neće derati, ali gura svoje. Koalicija koja mi ne paše kao ekstremnom desničaru, Plenkoviću vjerujem slijepo, on je mudar, nema repove, mudar je dozlaboga, dosljedan je. Znao sam da mora maknuti Mostove ministre makar su dvojica mojih intimnih prijatelja, ali je morao pokazati da je šef, da je lider. On je bez povišenog tona napravio vitalan potez nad kojim smo se svi zgražali”.

Kako će to izgleda u Vladi u kojoj su zajedno oni koji hodaju ‘Za život’ i oni na Povorci ponosa?

“Mi teško prelazimo iz tog konzervativnog stanja, ali to je put prema civilizaciji. Ja bih morao biti ustaša jer su mi dva brata poginula u Crnoj legiji, ali ne mogu biti za to, transformirao sam se. Plenković vidi dalje nego što mi vidimo, on vidi perspektivu u mirenju lijevog i desnog, mi smo suviše mali”.

Mnogi su to vidjeti i u Sanaderu

“Sanader je moj prijatelj, ali je on imao patološki problem. Žao mi je što je to napravio, imao je sve, ali ne možeš se mjeriti s Plenkovićem kojeg je majka odgajala da bude to što je, on ne zna prevariti, niti ukrasti, niti mu je to potrebno”. Osim ako imaš patološku potrebu za tim”.

Share This Article