Mali Lošinj: Srušio se zrakoplov nedaleko turističkog naselja, potpuno je uništen, ozlijeđene tri osobe

Izvor: HGSS

U padu manjeg zrakoplova u petak poslijepodne na otoku Lošinju, u blizini turističkog naselja Kandija i malološinjskog aerodroma, ozlijeđena su tri strana državljana.

Prema prvim informacijama HGSS-a, pilot je iz zasad nepoznatih razloga izgubio kontrolu te se letjelica srušila i gotovo je u potpunosti uništena. Dvije su osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena.

“Trojica pripadnika HGSS Stanice Rijeka, OT Mali Lošinj, su unutar 35 minuta sa svojih radnih mjesta došli do mjesta nesreće koje je bilo u gustoj šumi i makiji”, navode u HGSS-u.

“Svo troje su medicinski zbrinuti i stabilizirani te pripremljeni za transport. Hitna medicinska služba je potom teže ozlijeđene prebacila helikopterom u Rijeku na daljnje zbrinjavanje. Zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova mjesto nesreće su osiguravali vatrogasci”, navode u HGSS-u.

Kako doznaje 24sata od JVP-a Lošinj, prvi ozlijeđeni iz zrakoplova je izašao sam, a zbog druge dvojice su morali hidraulikom rezati lim kako bi ih izvukli na sigurno.

Najteže ozlijeđeni muškarac nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja u induciranoj komi. Radi se o višestrukim prijelomima ruke, noge i tijela. Drugi muškarac nalazi se na maksilofacijalnom odjelu, a treći na odjelu traume i njih dvojica su stabilno, kažu za 24sata iz KBC-a Rijeka.

Facebook Komentari