Napadač koji je Mamića udarcem s leđa otpremio u more ide u zatvor, odvjetnik veli prevelika kazna

Prekršajni sud u Splitu kaznio je s devet dana zatvora Domagoja Ivelića (22) zvanog Domić koji je na bolskoj rivi udario šakom u zatiljak Zdravka Mamića i otpremio ga u more, javlja Slobodna Dalmacija.

Presuda koju je donio sudac Daniel Ban je nepravomoćna i Ivelić se preko svog odvjetnika Damira Gruića moći na nju žaliti Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu.

Iveliću se od ovih devet dana zatvora odbijaju dva dana koje je proveo u policiji nakon uhićenja.

On je taj dan kada je udario Mamića uhićen oko 22 sata u Bolu i ta dva sata koja je proveo do ponoći u policijskoj postaji uračunavaju mu se kao cijeli dan. Sutradan je bio ispitan na Prekršajnom sudu u Splitu gdje je iznio svoju obranu, priznao djelo i ispričao se svima i to mu se to uračunava kao drugi dan. Pušten je uz zabranu približavanja Mamiću, a u petak je eto doensena i nepravomoćna presuda protiv njega.

Odvjetnik Torcide i Ivelićev odvjetnik Damir Gruić Slobodnoj je rekao da još nije dobio pisani otpravak presude, ali je najavio žalbu.

– Kazna je apsolutno prevelika pogotovo što sud nije niti utvrđivao motive napada na Mamića, nije utvrđivao što je sve prethodilo ovom događaju za koji je moj klijent osuđen, a nisu pregledavane ni nikakve video snimke…. Moj klijent je neosuđivana osoba bez ikakve prekršajne, a kamoli kaznene prijave, priznao je djelo i sve ovo što sam vam nabrojao bi trebalo biti uvaženo u našoj žalbi Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu koju ću uputiti čim dobijem otpravak ove presude – naglasio je Gruić.

VIDEO Zdravko Mamić napadnut na Braču; nakon silovitog udarca pao u more?

Facebook Komentari