Bivšem Mostovom strategu Relkoviću ponuđeno da bude savjetnik premijera Plenkovića

Kako N1 neslužbeno doznaje, bivšem političkom strategu Mosta Ivici Relkoviću ponuđeno je da bude savjetnik premijera Plenkovića.

Relković informaciju nije ni potvrdio ni demantirao, no jest potvrdio da mu je, prilikom njegova prekida suradnje s Mostom nuđeno da bude savjetnik premijera.

‘Učinit ću sve za Hrvatsku’, kazao je u telefonskom razgovoru za N1 televiziju.

Razgovarali su o tome s Marom Kristićem.

Mostovac Maro Kristić kaže u razgovoru za Novi dan N1 televizije da ga, s obzirom na Relkovićeve istupe u zadnje vrijeme, to ne bi začudilo. ‘Ali pričekajmo’, dodaje.

Ivica Relković je, kažu, bio prvi koji je predvidio propast koalicije Mosta i HDZ-a. Do kada je formalno bio uključen u rad?

“On je djelovao s nama sve do mjesec dana uoči zadnje kampanje i svih događaja koji su uslijedili.”

Koliko je zaista bio politički strateg Mosta?

“Nije, u Mostu postoji jedna sloboda. Koliko je on odlučivao, odlučivao sam i ja.”

U javnosti se često govorio da je on poveznica Mosta i dijela krugova iz katoličke crvke

“Mislim da ne, ja to nisam doživio tako. Crkva nije imala nikakav utjecaj na politiku koja se vodila u Mostu. Ja ništa takvo nisam primijetio.”

Crkva je jedno vrijeme davala podršku Mostu. Koliko je taj mogući novi politički savjetnik premijera možda i dio pokušaja da se izglade loši odnosi HDZ-a i Crkve.

“To je moguće, no nisam siguran da je to pravi put. Nitko ne može isprati ono što je premijer napravio. To će ostati određena ljaga na njegovom imenu. Potvrdit će se da je zadnji premijer HDZ-a. Teško da će građani na sljedećim izborima izabrati nekoga iz HDZ-a za premijera”, kazao je Kristić.

Facebook Komentari