Žitna lađa plovi Kupom sa županom Žinićem

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 14. lipnja 2017. godine, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem, proveo neko vrijeme u plovidbi Kupom karlovačkim krajem, na „Žitnoj lađi“, osuvremenjenoj replici nekadašnjih teretnih lađa kojima se prevozilo žito najjeftinijim, riječnim putom.

Ovdje podsjećamo na riječi pokretačice cijelog projekta: Zamisao se rodila 2008. godine, rekla je predsjednica udruge „Zvono uz Kupu“ Jasmina Cvetković, kad je nekolicina prijatelja odlučila izgraditi žitnu lađu.

Dobili su podršku najprije Općine Pokupsko, Grada Karlovca, Karlovačke županije, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. „Žitna lađa kao jedinstvena turistička atrakcija, kao brod kakvog nema odavde do Ukrajine, je izgrađena.

Ovog projekta ne bi bilo da nije bilo graditelja Ivana Zeca i njegova entuzijazma, da nije bilo Nikole Brnardića i njegova povjerenja u nas mlade, da nije bilo Božidara Škrinjarića, koji je stao uz nas i pružio nam podršku pred institucijama i EU fondovima, da nije bilo Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, gradova Karlovca i Velike Gorice, koji su sufinancirali projekt revitalizacije područja uz Kupu.“

Facebook Komentari