Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić otkrio kad će se glasovati o novoj ministrici vanjskih poslova

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, odgovarajući na pitanja novinara u Saboru, rekao je kako se nada da će početkom idućeg tjedna u Saboru na Odboru za vanjske poslove i Odboru za europske poslove premijer predstaviti novu ministricu vanjskih i europskih poslova, a tada bi se i odlučivalo o povjerenju ministrici. Još ovaj tjedan, rekao je Bačić, trebali bi se rekonfigurirati Odbori, predsjednička i potpredsjednička mjesta, koji još nisu usklađeni s novom parlamentarnom većinom, javlja HRT.

Na pitanje kako je ostavka Stiera utjecala na odnose u HDZ-u i jesu li očite podjele unutar stranke, Bačić je rekao da je HDZ nakon parlamentarnih i lokalnih izbora pokazao da je daleko najjača politička stranka.

“Dio je vladajuće većine u Parlamentu ima 19 ministara i premijera. Od ranih 90-ih HDZ ovako nije bio jak. HDZ je snažan, jak, jedinstven. Ostavka Stiera nikako neće utjecati na jedinstvo unutar HDZ-a. Poštujem odluku gospodina Stiera, po meni je bila nepotrebna u ovom trenutku. To je bilo njegovo pravo da ocjeni kako može najbolje politički djelovati”, rekao je.

Kao što znate Stier je politički tajnik HDZ-a. U jučerašnjoj izjavi nije dao naslutiti da će na bilo koji način napustiti HDZ. Rekao je da daje potporu predsjedniku Vlade i HDZ-a, odgovorio je Bačić na pitanje vjeruje li da će Stier ostati dio Kluba HDZ-a.

Također, rekao je da nisu razgovarali o tome treba li Stier napustiti mjesto političkog tajnika HDZ-a. O tome će raspravljati kada za to dođe vrijeme. Dodao je da iz njegove ostavke nije iščitao da se kani kandidirati za predsjednika HDZ-a, nego da će pridonijeti snažnijem demokršćanskom ozračju u stranci.

Share This Article