Nastupni posjet indijskog veleposlanika Sandeepa Kumara

Ad

U utorak, 13. lipnja 2017. godine, župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim izabranim zamjenikom Ivanom Celjakom, primio u nastupnom posjetu veleposlanika Republike Indije u Hrvatskoj Sandeepa Kumara, u čijoj je pratnji bio savjetnik za gospodarska pitanja Mario Stančin.

Nakon radnog sastanka župan i veleposlanik su u Malom kabinetu zgrade Sisačko-moslavačke županije dali izjave novinarima.

Veleposlanik Kumar je rekao: „Najprije želim čestitati gospodinu županu koji je jako dobro rezimirao naš razgovor. Naveo je točno teme o kojima smo razgovarali. Želim ponoviti da iz naše perspektive, što je on također spomenuo, Hrvatska nije samo Zagreb, da želimo izaći u pokrajine, u županije, sresti se s lokalnim dužnosnicima, kako bismo vidjeli na koji način možemo graditi odnose između Indije i županija.

Posebno se fokusiramo na gospodarske sadržaje. Kako je g. župan spomenuo razgovarali smo o čitavom spektru pitanja. Postoje područja koja smo prepoznali kao izazove, a tiču se zemljopisa, gospodarstva, poslovne kulture. Ali, sigurno je da ćemo se koncentrirati na srodnosti. U SMŽ vidimo te srodnosti u proizvodnji hrane, petrokemiji, keramici, industriji čelika, koja zahtijeva obnovu.

Mi ćemo okupiti naše poslovne ljude (indijske i hrvatske), da zajedno pronađu dugoročne vizije međusobnog poslovanja.
A, odvojeno od gospodarskih tema, razgovarali smo, kako je dobro primijetio g. župan, o kulturnom povezivanju, organizaciji indijskih događanja ovdje, dovođenje umjetničkih ansambala, prikazivanju indijskih filmova.

I na kraju obratit ćemo pozornost na intenziviranje zanimanja u Hrvatskoj za yogu, ayurvedu, te kako možemo sve te veze okupiti i učvrstiti u značajno partnerstvo između Indije i Sisačko-moslavačke županije.“

Facebook Komentari