Egzodus iz HNS-a se nastavlja; stranku napustio još jedan istaknuti član

Hrvatsku narodno stranku (HNS) napustio je i Petar Mišura, predsjednik šibensko-kninske organizacije te stranke. Tu vijest podijelio je u ponedjeljak kasno navečer na Facebooku.

”Nakon 17 godina donio sam odluku da više nisam član Hrvatske narodne stranke. Posljednji događaji pokazali su da HNS nije ista stranka u koju sam s entuzijazmom pristupio i aktivno sudjelovao svih 17 godina. Bilo je puno političkih pobjeda, nažalost još više i poraza. Ostaju lijepe uspomene i neka neraskidiva prijateljstva”, napisao je Petar Mišura.

Prelomio je tu odluku, kazao je jutros za ŠibenikIN, još prije nekoliko dana, ali imao je potrebu prije javne objave o tome obavijestiti stranačke prijatelje, posebno one koje je on učlanio u stranku.

”Zasad nemam namjeru prelaziti u neku drugu stranku. Imam mandat vijećnika u Županijskoj skupštini i bit ću nezavisan. Promovirat ću sve one vrijednosti za koje se nekad zalagao HNS, a to su građanske vrijednosti, pravo na izbor, antifašizam… Također, nastavit ću raditi na europskim fondovima u gradskoj upravi gdje sam zaposlen”, kazao je jutros sada već bivši član HNS-a Petar Mišura.

Po statutu HNS-a, na mjestu predsjednika zamijenit će ga netko od dosadašnjih dopredsjednika, odnosno onaj koji je na izbornoj skupštini HNS-a dobio najviše glasova, a to je u ovom trenutku Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

Facebook Komentari