Bulj teško optužio Mariju Pejčinović Burić za suradnju s Malim Slobom i njezinog supruga, Grmoja primio poruku prijetnje

Zastupnik Mosta Miro Bulj zatražio je stanku na početku današnje saborske sjednice kako bi govorio o TE Peruča i projektu Vis Viva.

Prema njegovim riječima, u nj je upleten i suprug nove ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić.

‘TE Peruča je prema ocjenama svih stručnjaka neodrživa i ekološki neprihvatljiva. Vis Viva je privatni projek u koji je dosad uloženo preko 5 milijuna eura, a u vlasništvu je privatnih tvrtki među kojima je tvrtka MCC kojj je direktor Zoran Burić’, rekao je Bulj, a prenosi HRT.

Dodao je da je Burić za Nacional prošle godine izjavio kako za projekt ima podršku brojnih državnih tvrtki i agencija, među kojima je i Državni ured za upravljanje državnom imovinom koji je prema njegovim riječima vlasnik 50 posto zemljišta i da je Ured spreman prepustiti to zeljište za gradnju TE.

Novu ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić nazvao je “bivšom savjetnicom premijera Ivice Dačića zvanog ‘malog Slobe'”. Rekao je kako je ona u svojoj imovinskoj kartici navela da nema poslovnog udjela u tvrtkama svojeg supruga. No, očito je, kaže, da su ona kao i njezin suprug Zoran, lobirali za taj projekt koji je vrlo štetan za Dalmatinsku Zagoru i krško područje.

”Svima koji lobiraju da se gradi termoelektrana poručujem da neće uspjeti. Narod Sinja, Cetinske Krajine i Dalmacije neće im dopustiti uništavanje najvećeg izvora pitke vode”, istaknuo je Bulj.

Prijetnje Bulju

Malo kasnije Mostovac Nikola Grmoja zatražio je stanku jer je, kako je rekao, dobio telefonske prijetnje, nakon izlaganja Mire Bulja u kojem je prozvao državnu tajnicu Mariju Pejčić Burić zbog poslovnih projekata njezinog supruga Zorana Burća na Peruči.

Nakon stanke Nikola Grmoja je pojasnio:

“Nakon stanke kolege Bulja o projektu termoelektrane na Cetini koji gura muž ministrice Marije Pejčinović Burić a protiv kojeg je prikupljeno 10.000 potpisa, zvao me gospodin I. P. K. (Grmoja je naveo puno ime i prezime a dnevnik. hr navodi samo inicijale), Bulj kaže da je iz Sinja i jedan je od lobista projekta. Taj čovjek mi je rekao da kažem Bulju da prestane govoriti o projektu jer ako ga se on uhvati da neće znati hoda li unaprijed ili unatrag, i da će iznijeti dokumentaciju o ratnom putu kolege Bulja. Prijavio sam sve policiji.

Očito je kolega Bulj pogodio u pravu metu. Buduća ministrica i njezin muž očito imaju interesa u ovom projektu. Očekujem da se gospodina privede zbog prijetnji saborskom zastupniku i zatvori na najmanje pet dana kao što su bili i oni koji su vrijeđali državnu tajnicu za sport. Prevršilo je svaku mjeru da se saborske zastupnike zove i prijeti im. Kolega Bulj samo nastavite ovako”, kazao je Grmoja koji je kazao i da će za Bulja tražiti zaštitu iako je ovaj mahao rukom da ju ne želi.

Facebook Komentari