Brkić u Ljubuškom: zalaganjem, radom i odgovornošću prihvatiti ponekad “težak križ” što je ispred nas

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić boravio je danas u Ljubuškom.

[BUDIMO ZAŠTITNICI SVOGA NARODA I NE ODUSTAJMO VEĆ PREUZMIMO ODGOVORNOST]

Danas sam sudjelovao na misnom slavlju povodom blagdana sv. Ante na Humcu u općini Ljubuški i na proslavi 25. obljetnice osnutka 1. GBR HVO-a “Ante Bruno Bušić” u Posuškom Gradcu.

Još sam jednom bio ispunjen ponosom, jer samostan u Humcu -čija je gradnja započela prije 150 godina, nakon što su prethodni srušili Turci – svjedoči o tradiciji, ljubavi prema Bogu, Domovini i narodu te žrtvi, trudu i radu ovdašnjeg naroda i franjevaca.

Njihova priča, priča je o teškim vremenima kroz koja su i hrvatski narod i franjevci u BiH morali proći, a ipak su unatoč brojnim iskušenjima i nevoljama ostali čuvati svoje domove i zemlju svojih pradjedova.

Životni put sv.Ante koji je bio zaštitnik siromašnih, bolesnih, starijih, nemoćnih i propovjednik mira, ljubavi i zajedništva sličan je životnom putu hrvatskih branitelja koji su bili zaštitnici svog naroda i svoje Domovine te su na svojstven način promovirali zajedništvo na čemu im moramo biti zauvijek zahvalni.

Moraju nam biti u vječnom sjećanju i neka nam njihov put i njihova životna djela budu putokaz da ne smijemo nikada odustati od borbe za bolje sutra svog naroda, ne povlačiti se kada je teško, ne kukati i ne optuživati i upirati prstom u druge već vlastitim primjerom, zalaganjem, radom i odgovornošću prihvatiti ponekad “težak križ” što je ispred nas, napisao je Milijan Brkić na svom fb-u.

Facebook Komentari