1.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Oglasila se Torcida ne spominjući Janicu Kostelić: Ovo je pokret protiv nogometnog...

Oglasila se Torcida ne spominjući Janicu Kostelić: Ovo je pokret protiv nogometnog establishmenta koji u svom okviru ima elemente kriminala i mafije

Nakon što je u petak državna tajnica za šport Janica Kostelić vulgarno izvrijeđana na Braču od strane navijača Hajduka na Facebooku se oglasila i Torcida.

Iako nigdje doslovno ne spominju slučaj Janice Kostelić jasno je kako su odlučili poslati poruku javnosti nakon događaja zbog kojeg je sedam osoba završilo pet dana u zatvoru, piše N1.

Svoj stav objasnili su dijelom govora sociologa Benjamina Perasovića s velikog prosvjeda na Rivi 2014. godine.

“Mnogi su proteklih godina borbu Torcide za bolji Hajduk i nogomet proglašavali huliganskom, zanemarujući da se pravi huligani nalaze u odijelima, da njihove suce hapse, da njihove skupštine proglašavaju nelegalnima i da ta okupljanja osigurava interventna policija.

Ne mogu nas zaustaviti jer sve više ljudi shvaća o čemu se tu radi: Ovo je pokret protiv nogometnog establishmenta koji u svom okviru ima elemente kriminala i mafije, naš pokret je pokret protiv modernog nogometa i nepravde u njemu!

To je sada na djelu, a ne nekakvi spinovi!

Ovo nije sukob Splita i Zagreba, već bunt protiv nepravde, mafije i korupcije. Svima onima koji će našu borbu svoditi na politikanstvo, na HDZ, SDP, na mržnju tovara i purgera, svima koji će lešinariti nad našom borbom i nad našim riječima, podižem svoj srednji prst, kao jedini dostojan pozdrav!”

Benjamin Perasović”, stoji u objavi Torcide.

Najnovije

Još iz rubrike