Najprisniji Plenkovićev čovjek u Vladi ocijenio postupanje prema huliganima i Stierovu ostavku

Novi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je u Dnevniku Nove TV o slučaju Janice Kostelić, ali je komentirao i ostavku Davora Ive Stiera na mjesto ministra vanjskih poslova.

Kritičari optužuju policiju da je uhitila huligane samo zato što se radi o Janici Kostelić. Je li to istina?

Što bi bilo da policija nije reagirala sukladno Zakonu, kao što je reagirala? Kakva bi onda bila reakcija tih nekih kritičara? Naime, ovdje imamo čin više desetaka muškaraca, koji su na trajektu, a kasnije i u luci, u Supetru na Braču, blokirali kretanje automobila u kojem je bila Janica Kostelić, izvikivali pogrdne parole, koje nisu na čast nikome. Jedan potpuno anticivilizacijski čin. Policija je djelovala sukladno Zakonu i svi oni koji danas oko toga nešto polemiziraju,trebali bi znati da više od tisuću, u prosjeku, takvih djela policija godišnje procesuira u Republici Hrvatskoj.

Znači li to da bilo koji građanin RH može prijaviti policiji slučaj vrijeđanja i očekivati da će policija reagirati uhićenjima?

Sigurno, međutim u ovom slučaju morate znati da su građani i turisti koji su bili na trajektu, snimali cijeli događaj, tako da je postupak dokazivanja bio itekako olakšan. Naime više građana, i domaćih i stranih su snimali taj nečuven događaj i na neki način šokirani svime onim što su vidjeli, ustupili policiji svoje snimke i tad nije bio problem identificirati ljude koji su to radili, a vjerojatno ni prekršajnom sudu da donese određene odluke.

Kakav je Vaš komentar na ostavku Vašeg kolege Davora Ive Stiera?

”Pa kolega Stier je, čuli smo na pressici, ponudio ostavku. Moje osobno mišljenje je da ona nije bila potrebna zbog toga što smo kao stranka i kao Vlada konsolidirani. Nikad nismo bili jači. Međutim, u njegove razloge ne želim ulaziti”, rekao je Božinović za Dnevnik Nove TV.

Facebook Komentari