Najnovije

Bivši ministar pravosuđa Miljenić o Stierovoj ostavci: To je ni piškit, ni kakit, baš me briga

Nakon konferencije za novinare tijekom koje je Davor Ivo Stier potvrdio da daje ostavku na mjesto ministra vanjskih i europskih poslova novinari su za komentar zamolili SDP-ovog Orsata Miljenića.

Kako komentirate ostavku Davora Ive Stiera?

“Načelno, to je njihova stvar, stvar HDZ-a, oni očito ne mogu međusobno funkcionirati. Moj osobni stav je jedan manje i to je dobro. Drago mi je da je otišao, oni rade loše, a on je bio jedan od predvodnika tih loših, makar ni drugi ne rade dobro. Sad će morati stiskati zube i dizati ručicu za ono s čime se sad kao ne slaže, neka se tuku, neka rade što hoće”.

Je li ovo prvi dokaz o ideološkim sukobima?

“HNS-ovci koji su otišli su foteljaši, imate slučaj Janice Kostelić, a veliki branitelj ljudskih prava Štromar se o tome nije očitovao. Ja ne očekum ništa. Fotelje su tople, slatke i ostat će tu. Isto se odnosi i na HDZ. To je jedna loša politika i građani će to tek osjetiti, Na nama kao oporbi je da ukazujemo na to i da nudimo rješenja, da znamo i možemo bolje”.

Što zamjerate Stieru?

“Njegov stav prema ljudskim pravima .On predstavlja mene i vas, a ne predstavlja mene, iznosi stavove koji nisu moji, doveo nas je u rang Poljske i Mađarske, on je kao političar različit i drago mi je što više neće raditi taj posao jer ga je radio loše”.

Kako komentirate najavu da će HDZ od sad raditi po principu jedan član jedan glas?

“Baš me briga, oni nisu za mene demokratska stranka, osim u nazivu, neće to ni biti. Ono što govori Stier, neka to govori svojim HDZ-ovcima.

Kamuflira li on ovim potezom nezadovoljstvo zbog HDZ-ove koalicije s HNS-om?

“To je ni piškit, ni kakit, baš me briga. Neka kaže ako se slaže ili ne slaže. Bitno je razotkriti što misilš i stajati iza toga”.

Facebook Komentari