Barišić priznao: Premijer mi je nudio da ostanem u Vladi

U ponedjeljak je održana primopredaja Ministarstva znanosti i obrazovanja između dosadašnjeg ministra Pave Barišića i nove ministrice Blaženke Divjak.

Barišić je tom prilikom svojoj ‘nasljednici’ poželio puno sreće. Podsjetio ju je na nekoliko načela kojih se, kako je rekao, on držao.

‘Poštivanje ovlasti i mandata, to je prvo načelo. Drugo je načelo kontoinuiteta u provođenju javnih politika. Treće i ključno načelo je načelo uključivosti i pluralizma’, rekao je Barišić pri primopredaji Ministarstva.

Divjak mu je potom zahvalila na ‘vrlo ugodnom primopredajnom postupku, na konstruktivnim prijedlozima i čestitkama’.

‘Ovo je već peti ministar, odn. ministrica u par godina, ovo je vruća fotelja’, kazala je Divjak. ‘Važno je da skrbimo o sustavu obrazovanja i znanosti na jedan cjelovit način. Zahvaljujem zaposlenicima koji pripremaju dokumente kako bi sve ovo prošlo glatko…

Razvoj, naravno, nije niti pravocrtan niti brz, treba nam puno mudrosti, prvo ću dobro upoznati sustav… jer ishitreni postupci mogu dovesti do pogrešaka’, kazala je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak podsjetivši da neće pristajati na ucjene.

Temeljem argumenata donijet će odluku, kazala je, odgovarajući na pitanje hoće li poništiti natječaj za ERS.

Bivši ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić potvrdio je da mu je nuđeno da ostane u Vladi, ali na drugoj dužnosti, i to kako se nagađalo, kao ministar rada.

“Osjećam se počašćeno time što mi je ponuđeno da ostanem u Vladi na mjestu ministra rada, ali ja sam vezan uz ovaj resor i morao sam to odbiti”, odgovorio je Barišić na pitanje osjeća li se izdanim, koje su mu postavili novinari prilikom primopredaje dužnosti novoj ministrici Blaženki Divjak.

U subotu je, podsjetimo, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održano oproštajno druženje ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pave Barišića sa suradnicima dužnosnicima, suradnicima iz Kabineta ministra te rukovoditeljima.

U svom obraćanju ministar je nazočnima zahvalio na dobroj suradnji i potpori. Ispričao se ako je u svojim nastupima i težnjama nekoga nehotice povrijedio, no vrijeme u kojem se djelovalo tražilo je odvažne odluke i rješenja s ciljem izgradnje čvrstih temelja sustava odgoja, obrazovanja i znanosti te dobrobiti zemlje.

 

Facebook Komentari