Ante Kostelić o napadu na Janicu

Ad

Dvanaest osoba koje su u subotu na trajektu iz Splita za Brač te pri njegovom pristanku u trajektnu luku verbalno napali i izvrijeđali državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić, splitska policija je prijavila zbog drskog ponašanja i zatražila od Prekršajnog suda u Splitu zatvorsku kaznu za njih, piše Slobodna Dalmacija. 

“Policija je tijekom postupka na Prekršajnom sudu u nedjelju odustala od progona trojice, a od preostale devetorice dvojica su maloljetnici kojima ostaje prijava, ali su pušteni. Dakle sedmorica punoljetnih prekršajnih prijestupnika dobili su pet dana zadržavanja u zatvoru, dok sutkinja u ovom predmetu ne donese presudu, a to je 30 dana od zadnje radnje u postupku”, rekao je glasnogovornik Prekršajnog suda u Splitu, sudac Stipe Roso.

Situaciju je prokomentirao i Janičin otac Ante KostelićRekao je kako ne može puno komentirati jer je Janica njegovo dijete i on je u sukobu interesa.

“Budući da je ona cijelo vrijeme bila u automobilu, glavno je da nije došlo do fizičkog kontakta, a s druge strane i dobro jer nitko s njom ne bi dobro prošao. Jesam li zgrožen? Čujte, na mnoge stvari smo uvijek bili spremni kao u ratu. Situacija je takva kakva jest i nema mjesta za zgražanje”, izjavio je Ante.

Janica je putovala trajektom s dvije 40-godišnje suradnice, kada su joj neugodni putnici s trajekta po dolasku na kopno okružili službeni automobil u kojem su bile njih tri i vozač.Najstariji prijavljeni ima 27 godina. Najviše prijavljenih ima iz Solina, Makarske, Mravinaca, Splita i samog Supetra.

Kada je vrijeđanje kulminiralo, policija nije to ni vidjela ni čula iako je PP Brač udaljena dvije minute hoda od mjesta gdje se sve ovo događalo. Janica je na kraju sama prijavila događaj pristupivši osobno u PP Brač, a nakon toga se vratila nazad s otoka, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari