Duboko grlo iz HDZ-a o Stieru i ostavkama: Malo glumi uvrijeđenu mladu, ali neće on nikamo

Premijer Plenković ne očekuje ostavku ili barem ne očekuje dramu zbog Davora Ive Stiera, HDZ-ova ministra vanjskih poslova i potpredsjednika Vlade, potvrdio je Večernjem listu jučer izvor blizak premijeru.

Podsjetimo Stier je prošlog tjedna stavio u omotnicu, pa povukao ostavku na sve funkcije u Vladi i HDZ-u.

Stier se tijekom vikenda nije trudio demantirati tu informaciju, tek je upozorio da se u petak vratio sa službenog puta u SAD i da nije mogao u četvrtak biti na sastanku s premijerom nakon kojeg je, kako se pisalo, povukao ostavku.

Očito je da je Stier pustio dva dana da se situacija oko njegove pozicije u Vladi mistificira i da se dodatno intrigira javnost.

Upućeni u HDZ-u kažu da je Stier zaista razmišljao o ostavci, što ne čudi s obzirom na to da je zagovarao nove izbore, a ne koaliciju s HNS-om, ali ipak vjeruju da Stier neće podnijeti ostavku.

”Malo glumi uvrijeđenu mladu, ali neće on nikamo”, smatra sugovornik Večernjeg lista iz vodstva HDZ-a. Kakvu će odluku Stier na kraju donijeti zna samo on, no nejasno je zašto je pustio da se dva dana nagađa o njegovoj ostavci. Nejasno je što pak Stier želi dobiti otezanjem i podgrijavanjem priče o ostavci. Možda mu je ta predstava potrebna kako bi pokazao da nije šutke prihvatio koaliciju HDZ-a i HNS-a.

”Plenkoviću Stierovo ponašanje nije dobro sjelo, a nisam siguran ni da ga je odgovarao od ostavke”, komentirao je izvor upućen u zbivanja u najužem premijerovu krugu za Večernji.

Stier se lomio, kuvertirao je ostavku zbog koalicije s HNS-om, ali se na kraju predomislio

Stier će sutra javnosti objasniti daje li ostavku, je li davao ostavku i ostala pitanja oko ostavke

Facebook Komentari