VIDEO Kaos u Zenici na utakmici za SP: BiH trener šakom izbio zube nogometašu Grčke

Baš kao i u prvoj utakmici BiH i Grčke u kvalifikacijama za SP, žestoko je bilo i u revanšu koji se ovog petka igrao u Zenici.

Ponovno je u prvom planu bio Edin Džeko. Bosanskohercegovački kapetan ovaj put nikom nije skinuo hlače već je, nakon što je sudac Nicola Rizzoli odsvirao kraj, odgurnuo Kostasa Manolasa, svog suigrača iz Rome.

Nakon toga su se umiješali i ostali igrači, ali i članovi stručnog stožera. Nastao je pravi metež, a najgore je prošao Giannis Gianniotas kojeg je šakom udario pomoćni trener reprezentacije BiH, Francuz Stephane Gilli, i izbio mu dva zuba.

Izgreda je bilo i na tribinama, domaći navijači htjeli su se obračunati sa grčkima, ali je policija spriječila sukob. Navijači BiH nisu zaboravili na to što su im Grci priredili u Pireju u studenome prošle godine kada su razvili transparent ‘nož, žica, Srebrenica’, prenosi gol.hr.

Situacija se nakon nekog vremena smirila, a vidjet ćemo hoće li FIFA odrezati kakvu kaznu akterima.

Inače, utakmica je završila 0:0 što više odgovara Grcima koji su zadržali drugu poziciju s bodom prednosti.

Odmah nakon ždrijeba bilo je jasno da je Belgija u ovom društvu glavni favorit za prvo mjesto i izravni plasman na Svjetsko prvenstvo te da će se Grčka i BiH boriti za drugo mjesto i dodatne kvalifikacije.

U preostala četiri kola BiH je samo jednom domaćin, Belgiji u Zenici, dok će gostovati kod Cipra, Gibraltara i Estonije. Grcima je situacija obrnuta – njima u goste stižu Estonija, Belgija i Gibraltar, a jedina utakmica u kojoj će gostovati bit će ona na Cipru u listopadu.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari