Aleksić o rješavanju RBA zadruga: Postoje sada određene nedoumice oko toga hoće li se HDZ osvetiti Marinu

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić osvrnuo se na jučerašnje neglasanje za Vladu Andreja Plenkovića Marina Škibole i moguće implikacije na rješavanje problema RBA zadruga.

Postoje sada određene nedoumice oko toga hoće li se HDZ osvetiti Marinu, jer je bio protiv ministara, pa neće glasati za RBA zakon. Moram napisati svoje mišljenje o tome.

Nitko nije rekao da zakon neće biti donesen, ako Škibola bude protiv ministara – ja takve informacije nemam, a u razgovoru s HDZ-ovim zastupnicima nitko mi nije rekao da bi takav scenarij bio moguć.

Iako je Marin mogao barem biti neutralan, ili ne biti na glasanju uopće – kao što ja nisam bio na glasanju, jer se tako simbolički ostavljaju otvorena vrata za nekakvu kakvu-takvu suradnju. Trebao je jednostavno otići doma, i tako pokazati neutralan stav, ali eto – nije otišao doma. Ne znam je li to možda zbog nekih razloga koji meni nisu poznati, jer ja nisam s njime uopće razgovarao o ministrima, niti sam ga nagovarao da učini ovo ili ono.

Vlada RH je zakon podržala i dodatno ga osnažila amandmanima. Hoće li sada HDZ pljunuti sam na sebe i odbiti donijeti ono što je Vlada RH prihvatila?

Ja se nadam da neće…, napisao je Aleksić na svom fb-u.

Facebook Komentari