VIDEO Pernar naljutio manjince, pa su na čelu s Radinom napustili sabornicu

Nakon što je Pernar višekratno prozivao zastupnike zbog podrške novoj Vladi, zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin emocionalno je reagirao i izašao iz sabornice poručivši mu prije toga: “Kolega Pernar, borim se sam sa sobom da postupam s vama kao kolegom kojeg simpatiziram. Dođe mi da se ponašam s vama kao psiholog. Ono što ste vi govorili je na razini fašizma. Nasmijali ste desnicu i ljevicu na račun manjina. Manirom stand up komičara zamjerate nam što ne trgujemo, a nekom drugom zamjerate što trguje. Klonite se ironije na račun onih koji su ispaštali. Klonite se satire na račun onih kojih ima malo, a ima nas malo jer smo protjerani. Svi stand up komičari u ovom mandatu su trajali jedan mandat. Zato što vas volim i što ste mi prijatelj, savjetujem vam da govorite ozbiljno”.

“Nečuveno je da Pernar kaže da su manjine, čiji se broj smanjio, to zaslužile jer su bili saparatisti’, kazao je SDSS-ov Milorad Pupovac, koji je zatražio stanku, a kad je Pernar krenuo odgovarati zastupnici su napustili sabornicu.

Jandroković je odredio stanku od 10 minuta, kazavši da se ne mogu vrijeđati i govoriti jedni drugi stvari kao da su u kakvoj krčmi. “Postoje ovdje ljudi sa svojim životima i emocijama, i ja vas molim da budemo fer jedni s drugima”, poručio je predsjednik Sabora.

Najavio je raspored zasjedanja matičnih saborskih odbora pred kojima će biti predstavljeni kandidati za nove ministre, a u 19 sati bi se u sabornici konačno o njima trebalo i glasati.

Sjednica svakog od odbora trebala bi trajati 20 minuta, a prvi je na redu u 16 sati Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav; u 16:20 Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu; u 16:40 Odbor za unutarnju politku i nacionalnu sigurnost; u 17 sati Odbor za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo; u 17:20 Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo te u 17:40 Odbor pravosuđe i u 18 sati Odbor za zaštitu okoliša i prirode i Odbor za gospodarstvo, a nastavak sjednice u sabornici te izglasavanje novih ministara očekuje se oko 19 sati.

Facebook Komentari