VIDEO Izglasovani Plenkovićevi ministri, potom i prisegnuli

Nakon što je premijer Andrej Plenković u četvrtak navečer predstavio kandidate za nove ministre, u petak ih je predstavio zastupnicima u Saboru. Sabor o novim ministrima počeo je glasovati oko 19 sati.

Uoči glasovanja u Saboru obraća se Andrej Plenković. Ogradio se od današnjih izjava o manjinskim zastupnicima u Saboru.

‘Oni su potvrda da RH temeljem Ustava, zakona, međunarodnih konvencija štiti prava manjina na najvišoj razini. Zato mi je posebno drago da je klub manjina u Saboru dio naše parlamentarne većine, da imamo izvrsnu suradnju i da je politička potpora koju smo dobili od njih izrazito cijenjena od strane HDZ-a i mene kao predsjednika Vlade. Želim obavijestiti javnost da smo s našim partnerima u većini odlučili da zastupnike iz Kluba nacionalnih manjina, konkretno Furio Radin bude potpredsjednik Hrvatskog sabora. Želimo im tako pokazati poštovanje ali očekujemo daljnju konstruktivnu suradnju’, rekao je premijer Plenković. Radin će doći na mjesto potpredsjednika Sabora na jedno ispražnjeno mjesto.

‘Sa 78 glasdova za i 46 protiv iskazano je povjerenje Predragu Štromaru za obavljanje dužnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva’.

Sa 78 glasova za i 46 protiv iskazano je povjerenje Lovri Kuščeviću za obavljanje dužnosti ministra uprave.

Sa 78 glasova za, jednim suzdržanim i 45 protiv iskazano je povjerenje Tomislavu Ćoriću za obavljanje dužnosti ministra okoliša i energetike.

Davora Božinovića podržalo je 78 zastupnika za novog ministra unutarnjih poslova. 46 njih bilo je protiv.

Marko Pavić izglasan je sa 78 glasova za te 46 glasa protiv za novog ministra rada i mirovinskog sustava.

Blaženka Divjak postala je nova ministrica obrazovanja. Povjerenje joj je iskazalo 78 zastupnika dok je protiv te odluke bilo njih 42.

Dražen Bošnjaković novi je ministar pravosuđa. Za njega je glasalo 78 zastupnika te 46 protiv.

Novi ministri prisegnuli su na svoju dužnost.

Među  78 glasova ‘za’ kojima je Sabor prihvatio nove ministre Andreja Plenkovića, zanimljivo, našao se i glas Tomislava Sauche. Bivši SDP-ovac  u posljednji je trenutak ušao u Sabor i dao svoj glas za ministre.

Prijenos možete pratiti ovdje:

Facebook Komentari