Plenković: Potpisali smo dokument s HNS-om, imamo većinu koja će trajati barem tri godine

Premijer Plenković obratio se javnosti u društvu HNS-ovca Predraga Štromara, a nakon održane sjednice Kluba zastupnika HDZ-a.

”Drago mi je da smo danas s vama Štromar i ja. HDZ i HNS usuglasili su nekoliko ključnih programskih točaka i načela s kojima želimo pridonijeti razvoju Hrvatske”, uvodno se obratio Plenković.

”Potpisali smo ujutro taj dokument kao određenu platformu s kojom HNS ulazi u rad Vlade. Tu su pitanja vrijednosti, obrazovanja, sigurnosti, pravosuša, decentralizacije…Ona koja najviše interesiraju hrvatske ljude. S našim dosadašnjim partnerima i podršku HNS-ovaca osigurali smo dovoljnu parlamentarnu većinu za funkcioniranje. Čestitam Štromaru koji će danas postati potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, na suradnji i odgovornosti. Odgovornost koja je vodila da učinimo iskorak u suradnji pučana i liberala na nacionalnoj političkoj sceni kao još jedan dokaz transformativnih poteza koje radimo u zadnjih godinu dana. Očekujem učinkovitu i kvalitetnu suradnju i vjerujem da će nakon današnjeg glasovanja Vlada i Sabor vratiti se u normalne okvire djelovanja. Iako je Vlada i u posljednje vrijeme funckionirala normalno.”, kazao je premijer Andrej Plenković nakon kojega se novinarima obratio Predrag Štromar.

“Danas radimo jednu koaliciju koja će u budućnosti donijeti veliku dobrobit građanima. HNS unosi svoje vrijednosti u ovu Vladu. Posebno mi je drago što ćemo dobiti ministricu obrazovanja gdje ćemo pokušati decentralizirati reformu obrazovanja. Vjerujem da ćemo to učiniti. Mi smo još u nekim rovovima, razmišljanja, još smo u drugom svjetskom ratu, društvo se dijeli. Želimo da građani više ne razmišljaju u tome, nego da gledaju u budućnost. Da stvorimo jedno bolje, otvorenije, slobodnije i demokratskije društvo. To nam je glavni cilj i razlog zašto smo podržali tu Vladu. Siguran sam da će ona krenuti raditi posebno ono što se niije moglo zadnje dvije godine jer nije bilo stabilnosti. Stabilnost Vlade garantira i bolje društvo. S novim izborima bi nestabilnost bila veća, a mi to moramo zaustaviti.”, kazao je HNS-ovac.

Štromar je napomenuo kako vjeruje da će ovakva stabilna Vlada potrajati tri godine. ”Barem tri godine”, nadodao je raspoloženi  Plenković koji je morao opomenuti novinare zbog njihove nasrtljivosti.

Dogovorom s našim dosadašnjim partnerima, uz HNS, osigurali smo većinu’, kazao je Plenković. Smatra kako posjeduju političku zrelost i odgovornost za upravljanje zemljom.

 

Share This Article