Plenković odgovorio koliko mu je teško pao odlazak Barišića

Nakon što je sinoć premijer pobrojao nove ministre potvrdila su se nagađanja – Pavo Barišić, dosadašnji ministar obrazovanja ostao je bez svoje pozicije.

Premijer je rekao kako se zahvalio ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću na suradnji te dodao kako je Barišić predano radio i napravio sve u okviru programa Vlade.

”Nije bio nikakav uvjet, to su bili pregovori. Mislim da ovo što sam vam rekao zaokružena priča. Razgovarali smo, zahvalio sam mu se na suradnji i cijelom njegovom doprinosu. Mislim da se izuzetno trudio. Dao je svoj obol. To je čovjek koji je dio karijere i ranije proveo u Ministarstvu znanosti i sve što je napravio napravio je u dobroj vjeri i u skladu s našim programom Vlade”, poručio je Plenković.

Barišić je, podsjetimo, ministar kojega je premijer zdušno branio iako je njegovo sudjelovanje u Vladi osporavano zbog optužbi za plagiranje. I dok je javnost ‘kuhala’, Plenković je Barišića uvijek zdušno branio.

U veljači ove godine u Saboru je došklo do glasovanja o povjerenju Barišiću. Za izglasavanje nepovjerenja glasovala su 42 zastupnika, a 72 protiv. Svi Mostovci su bili suzdržani prilikom glasanja.

I ugledni svjetki znanstvenik Ivan Đikić tražio je Barišićevu ostavku, no premijer ga nije dao, do sinoć.

Facebook Komentari