Petrov opleo po HDZ-u i HNS-u: Ako biramo prostitutke na izborima onda će politika biti prostitucija

 

Nakon stanke koju su zatražili Most, Živi zid i SDP, sjednica Sabora počela je sa zasjedanjem. Predsjednik Mosta Božo Petrov izašao je za govornicu i žestoko ‘opleo’ po dojučerašnjem partneru HDZ-u i HNS-u zbog novog razvoja političke situacije.  Istaknuo je kako već više od mjesec dana sluša o potrebi za pametnoj stabilnosti.

”Slušam mantru, laži i izgovore da bi se skrio kriminal, izgovore da se nastavi politika kakvu su apostoli Hrvatske provodili 20 godina Javnost je svjedočila dnu dna. Istjerali smo ih na čistac, na vidjelo. Svaki izgovor je smiješan, svaki izgovor vrijeđa zdrav razum. Nećete se ni jedni ni drugi oprati ni da se stotinama godina po vama prelijevaju vodopadi bistre Jane. Tu su oni koji su današnje nove partnere proglašavali Titanik Vladom i oni koji su ove prve proglasili nesposobnima. Sve je to sada normalno, sve je u cilju nekog boljitka Hrvatske”,  poručio je Petrov pa nastavio još žešće.

”Kad bi Hrvatska mogla pričati, vrisnula bi da joj više ne pomažete. Nakon svega što ste morali progutati da biste sjedili u tim foteljama, nešto je moralo otpasti, obraz.  Ako biramo prostitutke na izborima onda će politika biti prostitucija. Nismo svi isti, postoje pošteni i postoje prostitutke”,   rekao je Petrov.

Šef SDP-a Davor Bernardić poručio je kako je HNS prevario birače jer je prekršio ugovor s Narodnom koalicijom.

”Imperativ koalicije HNS-a i HDZ-a nije stabilnost države, svima je jasno da je ovo klasična trgovina, borba za fotelje i prevara birača. Ako su spremni prekršiti koalicijski ugovor, što će onda biti s ugovorima u Vladi? Vrdoljak i Plenković obanjivali su javnost, glumili svađu tu u Saboru. Je li ovo vjerodostojno o čemu je govorio HDZ? Ova koalicija izgrađena na laži, trgovini, suprotstavljena je u svjetonazoriskim i programskim načelima, nema budućnost. Mi ne možemo, niti ćemo sudjelovati u podršci ovakvoj političkoj trgovini”, rekao je Bernardić.

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić složio se u većem dijelu s Petrovom, ali i dodao kako nije ni on daleko od toga.

Bivši šefa HNS-a Ivan Vrdoljak zatražio je zamrzavanje mandata kada je prije nekoliko dana podnio ostavku na sve političke dužnosti, a prije izglasavanja o njegovoj zamjeni nekoliko zastupnika javilo se za raspravu.

Facebook Komentari