Agrokor se oglasio o blokadi koju je zatražio Sberbank

Ruski Sberbank predao je nadležnim sudovima u Beogradu i Zrenjaninu zahtjeve za zabranu prodaje imovine Frikoma i Dijamanta koji posluju u sastavu Agrokora. Ta mjera, kazali su u Agrokoru za N1, ni na koji način neće utjecati na realizaciju kredita.

“Privremena mjera na raspolaganje dionicama Agrokorovih kompanija u Srbiji neće ni na koji način utjecati na realizaciju kredita. Ugovor je potpisan, a davanje zaloga na dionice kompanija u Srbiji nije niti bilo predviđeno sredstvo osiguranja jer to ne bi bilo u skladu sa zakonom. Agrokor pod izvanrednom upravom poštuje zakone u svim zemljama u kojima posluje”, komentirali su u Agrokoru današnji potez ruske banke.

“U igri oko nove kreditne linije za Agrokor Rusi su, bar zasad, nadigrali hrvatsku državu. Ruski Sberbank je Privrednom sudu u Beogradu i Privrednom sudu u Zrenjaninu podnio zahtjev za zabranu raspolaganja imovinom Frikoma i Dijamanta”, piše list Politika, pozivajući se na “izvore upućene u pregovore”.

List navodi da je time izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak spriječen otuđiti ili financijski opteretiti ta dva poduzeća koja su dio Agrokorove imovine u Srbiji i da je onemogućeno njihovo stavljanje u zalog prilikom uzimanja novog kredita.

“Ante Ramljak ne samo da neće moći, bez srpske države i ruske banke, založiti te dvije kompanije kao kolateral za krovni kredit Agrokora, već neće moći ni samostalno odlučivati o njihovoj prodaji”, navodi Politika.

Facebook Komentari