Uskoro bivša HNS-ova četvorka otkrila planove za budućnost

Kada dođe trenutak glasanja u Saboru o novim ministrima, čak četvero zastupnika HNS-a za njih neće dignuti ruku. Anka Mrak Taritaš, Vesna Pusić, Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić jasno su rekli da se ne slažu s koalicijom HNS-a s HDZ-om.

Čim dignu ruke protiv novih ministara, automatizmom će biti isključeni iz stranke, kako to propisuje HNS-ov statut. No iako više neće biti članovi HNS-a, saborski mandati im ostaju.

‘Moj saborski mandat je osvojen na temelju 20-ak tisuća preferencijalnih glasova te ostajem u Saboru kao nezavisna zastupnica. Dopustite da prespavamo, dopustite da duboko udahnemo’, rekla je Mrak Taritaš jutros.

Dok god potraje ovaj saziv Sabora, misle normalno obavljati svoj posao saborskih zastupnika.

Iako ih SDP, ali i drugi zovu da im se pridruže, četvorka ne misli ulaziti u druge stranke. Dapače, već se govori o osnivanju nove. U toj stranci, doznajemo, ne bi bili samo bivši HNS-ovci, već bi bila otvorena za sve progresivne snage.

A što nakon ovog saziva Sabora i planira li četvorka s nekom svojom novom strankom na nove parlamentarne izbore? O tome, smatraju, još je prerano govoriti. Cilj im je prije svega, poručuju njima bliski ljudi, vratiti vjeru građana u ovu zemlju, piše tportal.

Facebook Komentari