Štromar otkrio mogući datum izbora?

Središnji odbor HNS-a odlučio je ne prihvatiti odluku Predsjedništva te su odlučili surađivati s Plenkovićevom Vladom, odnosno ući u nju.

‘Središnji odbor nije prihvatio odluku Predsjedništva. Sa 78 glasova idemo u razgovore s HDZ-om’, kazao je Predrag Štromar. Razgovor ne znači koaliciju, ovo je prvi korak, prenosi N1.

‘Mi smo predložili tri ministra – znanost i obrazovanje je Blaženka Divjak. Ostala su Ranko Marijan za pravosuđe i ja za ministarstvo graditeljstva i potpredsjednika Vlade’, kazao je.

‘Naš uvjet je da se provodi kurikularna reforma, i to s ljudima koji to znaju raditi.’, dodao je.

Na pitanje zašto su od sinoć u HNS-u promijenili mišljenje i ipak se odluči za suradnju s HDZ-om, Štromar je odgovorio: “Zato jer mislimo da na sljedećim parlamentarnim izborima koji bi se najvjerojatnije održali 16. 7. ne bi bilo pobjednika i ne bi bilo buduće Vlade, bila bi tehnička Vlada i ne bi mogla funkcionirati, Hrvatska bi zaostajala pa i što se tiče sredstava Europske unije. Što se tiče svih bitnih pitanja mi bi stajali, a to ne želimo. Ne bismo išli naprijed, već natrag”, kazao je Štromar.

Ovom izjavom Štromar je nesvjesno otkrio mogući datum izbora na koji očito računaju u HDZ-u ako propadne “deal” s HNS-om, a koji se očito spominjao tijekom pregovora koje su vodile dvije stranke.

 

Share This Article