Pregovori u Vladi, HNS-u ipak dva ministarstva, manjinski zastupnici na razgovorima

Izvor: Dražen Prša

U Banske dvore su pristigli su i saborski zastupnici nacionalnih manjina koji su novinarima kratko izjavili da idu na sastanak u Vladu. Ušli su zastupnici Milorad Pupovac, Furio Radin, Vladimir Bilek, Veljko Kajtazi, Robert Jankovics i Ermina Lekaj Prljaskaj. Zastupnici nacionalnih manjina su nakon sastanka rekli da bi sutra u Saboru trebali biti predstavljeni ministri.

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin upitan o kakvom se sastanku radi, samo je kratko rekao – “informativnom”.

Nešto ranije u Vladu su se vratili član HDZ-ovog Predsjedništva i ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić, koji se zadržao nešto više od pola sata, te predsjednik HDZ-ova Kluba saborskih zastupnika Branko Bačić.

U Vladu je stigao Robert Kopal, za kojeg se nagađa da će biti novi ministar policije. Nakon osam sati, oko 17 iz zgrade Vlade je izašao ministar Pavo Barišić.

Ranije danas u Vladi su na pregovorima s HDZ-ovim predstavnicima bili vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a Predrag Štomar i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Matija Posavec.

Doznajemo da je HNS odustao od Ministarstva pravosuđa, dok im ostaje Ministarstvo obrazovanja i Ministarstvo graditeljstva te mjesto potpredsjednika Vlade. Predrag Štromar bi trebao preuzeti Ministarstvo graditeljstva i potpredsjedničko mjesto u Vladi.

Facebook Komentari