HNS-ovci u Vladi, Plenković uskoro otkriva ministre

Nakon što je HNS u srijedu navečer prelomio i odlučio ući u Vladu premijera Andreja Plenkovića, objavivši i imena kandidata za ministre koji bi zaposjeli upražnjena Mostova mjesta, u četvrtak je održana sjednica Vlade, koja bi mogla biti zadnja u krnjem sastavu. Sjednicu je nastavio i Sabor, a u Banskim dvorima odvijaju se pregovori s HNS-om, prenosi N1.

12:27 Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg pri izlasku iz Vlade novinarima je kazao da bi za nekoliko sati ili najkasnije sutra trebalo biti poznato tko su novi ministri. Međutim, ni on, kao ni ministar graditeljstva Lovro Kuščević koju minutu ranije, nije želio otkriti sastav buduće Vlade, već su poručili da će sve reći premijer Plenković.

12:05 HNS-ovi Predrag Štromar i Matija Posavec upravo su stigli u Banske dvore na pregovore, ali nisu htjeli davati izjave, nego su obećali da će to učiniti nakon pregovora. U HDZ-ovu timu u zgradu su ušli predsjednik Sabora Gordan Jandroković i šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

12:01 SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić komentirao je odluku HNS-a da ipak ide u pregovore s HDZ-om.

10:18 Blaženka Divjak, kandidatkinja za novu ministricu obrazovanja, kazala je da je potreban novi natječaj za voditelja ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu, dodavši da treba naravno sve prije provjeriti.

Facebook Komentari