Aleksić iznio svoju matematiku u preslagivanju: Oporba ima većinu, zašto joj se ne bi pridružile manjine

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić osvrnuo se na svom fb-u na preslagivanje u Saboru i obrazložio svoju matematiku.

SDP = 36 + 1 Saucha = 37
MOST = 15
Manjine = 8
Snaga = 1
Lacković, Škibola i Varda = 3
HNS = 9 – 5 = 4
HSS = 5
IDS = 3
Reformisti = 1
PH = 2
Ukupno = 79 + potencijalno Živi zid = 82

Opozicija ima većinu, ali samo ako bi joj se pridružile manjine. Zašto se to ne bi tako učinilo? Zašto bi HDZ koji na izborima ima podršku svega dvadesetak posto glasova od ukupnoga biračkog tijela, krojio naše sudbine? Izborni rezultati su farsa. Netko dobije 20% glasova od ukupnoga biračkog tijela, i sav je ponosan kako ima većinu. Ma nema nitko većinu. Svi smo mi jedva izabrani, od onih jačih, pa do nas najslabijih. Više glasova ima Modrić nego ijedna politička stranka.

Stoga – bilo bi dobro da lideri opozicije budu malo hrabriji, da se približe i da pokažu liderstvo. Bilo bi dobro da konsolidiraju svoje unutarnje političko tijelo, umjesto što se unutar svojeg tijela glođu.

I na kraju, ono što bi bilo najbolje, i najsretnije za RH i građanke i građane RH – da opozicija sjedne za stol, zajedno s manjinama, i da dogovore što će dobro učiniti za našu zemlju. Da zaborave na sebične interese oko fotelja i političkog kolača, a da u prvi plan stave borbu protiv nezakonitosti u radu banaka, da u roku od nekoliko mjeseci izrade kvalitetan Ovršni zakon u rangu najbolje EU prakse, da ponude nova rješenja za blokirane i ovršene građane i da svemu tome pristupe otvorena srca, bez figa u džepu, i bez želje da se skupljaju populistički bodovi.

Ako sada već jest kasno za ovo o čemu pišem, možda će uskoro doći vrijeme da se to pokuša. Da umjesto gledanja preko nišana, konačno krenemo raditi za Hrvatsku.

Mora se reći i to da bi takva jedna kombinacija bila fina podešenost lijevoga centra, centra i lagane desnice – otprilike je takvo i naše društvo…

Nije to nemoguće. I to je jedino što bi vratilo povjerenje ljudi u politiku, kojom su naši građani istinski zagađeni i zgađeni, napisao je Aleksić.

Facebook Komentari