Najavljena pa odgođena sjednica HDZ-ova Predsjedništva

Odgođena je sjednica HDZ-ova Predsjedništva, najavljena za 18 sati u stranačkoj središnjici. Glasnogovornik stranke Ivan Jabuka poslijepodne nije dodatno obrazložio koji su razlozi odgode, uz napomenu kako će mediji o novom terminu biti naknadno obaviješteni.

Jedan od mogućih razloga je da je sjednica odgođena kako bi se vidjelo koja je konačna odluka HNS-ova Središnjeg odbora vezano za preslagivanje saborske većine, a čija je sjednica počela u 17 sati.

Naime, HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić danas je u Hrvatskom saboru bio izjavio da odluka Predsjedništva HNS-a od sinoć nije konačna, odnosno da Središnji odbor može odlučiti i drugačije.

HNS-ovo Predsjedništvo kasno sinoć odbilo je mogućnost suradnje s HDZ-om, a HNS-ov predsjednik Ivan Vrdoljak koji je i sam glasovao za takvu odluku, podnio je ostavku na sve političke funkcije, rekavši da time želi sačuvati stranku od podjela, prenosi HRT.

Prije toga, jučer kasno popodne HDZ-ov predsjednik Andrej Plenković nakon sjednice stranačkog Predsjedništva izjavio je medijima da je dobio stopostotnu potporu stranačkih tijela za dogovor o suradnji s HNS-om te na novinarska pitanja odgovorio kako će se više o svemu znati u srijedu.

Facebook Komentari