Maras: Vi se najviše bojite izbora zato da Haso ne bi dobio 10, a ne 3 mandata

Zastupnik SDP-a Gordan Maras došao je na red za postavljanje pitanja na aktualnom satu u Saboru. Pitanje je, očekivano, išlo na adresu premijera Plenkovića.

“Nalazimo se u bizarnoj situaciji. Pravite se kao da sve funkcionira normalno, a ništa nije normalno u političkom životu. 41 dan nemate većinu ni Vladu. Hoćete sve ministre posmjenjivati. Hrvatska ne ide u dobrom smjeru. Što vi radite? Srušili ste Vladu i izazvali političku nestabilnost zbog jednog čovjeka, ministra Marića. Političkom trgovinom želite osigurati svoju stolicu. To nisu radili ni Sanader ni Karamarko. Građani ne žele muljanje ispod stola. Je li vam neugodno zbog toga?”, upitao je Maras.

Pitanje je premijer dočekao spreman.

”Vi ste meni najdraži zastupnik i vi to znate kolega Maras.Pitate li vi ovo mene kao pobornik HGS-a ili kako zastupnik SDP-a. Jer imam osjećaj zadnjih tjedana da ne znate koga vi zastupate i koji su vaši zastupnici. Nekad zbunjujete javnost i birače. Ljudi u Splitu bi htjeli znati gdje je SDP, dragi kolega Maras”, kazao je Plenković prije no što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković prekinuo njegov odgovor zbog neprestanog upadanja Marasa u riječ Plenkoviću.

”Interakciju tražite na drugom mjestu, a ne ovdje”, opomenuo je obojicu Jandroković.

”Jesu li trendovi rasta BDP-a, smanjenja javnog duga, nikad manji proračunski manjak… Kreditni rejting, pad nezaposlenosti, rast zaposlenosti, odlična najava turističke sezone, normaliziranje političke scene. Slušam vašu retoriku… I razmišljam koliko ste kao progresivni postali isključivi. Kad dobro slušate – najtolerantniju politku ima HDZ, a to radi svjesno jer smo uvjereni da smanjujemo antagonizam, a ovo što vi radite i vraćate se na priču od prije godinu i pol… Prateći vaše nastupe Jovanovića i Hajdaš DOnčića koji iznosi bizarnosti… Vi ste kao stranka slabi da slabiji ne možete biti. Ako dođemo na izbore bit ćete toliko slabi da ćete izgubiti madnate. SDP će biti najslabiji barem u ovom tisućljeću i tome ćete i vi pridonijeti. Moja odgovornost za razliku od vas je puno ozbiljnija i šira. Dijalog narodnjaka i liberala je nešto prirodno i normalno i to je dio transformativnog prcesa kojeg radim svjesno. A vi nećete biti u tome jer se sami isključujete”, rekao je Plenković Marasu.

Zastupnik SDP-a poručio je premijeru da misli kako je upravo on najslabiji u društvu jer viče ”ja,ja,ja”.

”Kako vi volite reći – ne impresionira me vaš taj stav s visoka. Vi se najviše bojite izbora zato da Haso ne bi dobio 10, a ne 3 mandata. Mi nećemo dobiti manje glasova, ali vi ćete dobiti sigurno. Dva puta ste vladu srušili. Zašto bi po treći put građani dali šansu HDZ-u da ne napravi ništa. Po čemu vi to građane uvjeravate u stabilnost? Srušili ste vladu zbog ministra i Agrokora i zato jer tamo nešto sakrivate. Brači koji su glasali za SDP ne žele vas za premijera, a vi ste ih htjeli kupiti foteljama nudeći ih našim partnerima. Građani ne žele ovakvu vladu i HDZ niti će vam dati povjerenje da po treći put ne uspijete”, kazao je Maras prije nego je Jandroković opet morao intervenirati tako što je SDP-ovca upozorio na to da mu je isteklo vrijeme.

”Nemojte vi meni ‘hvala’! Gledao sam premijerovu minutažu i ja želim barem istu takvu”, rekao je Maras Jandrokoviću prije nego je za kraj poručio Plenkoviću da raspiše izbore što prije.

Facebook Komentari