Konzum ima problema sa zapošljavanjem: Onom tko dovede novog radnika – 200 kuna

Konzum ima problema s pronalaženjem radnika. Internetom se širi fotografija poziva u kojem poslovođa jedne trgovine poziva radnike da se jave ako znaju nekoga tko želi raditi u Konzumu.

“Cijenjeni djelatnici, ako znate nekoga tko bi želio raditi u Konzumu, neka napiše životopis uz Vašu preporuku i preda ga u ured za poslovođe. Tko preporuči novog djelatnika, i isti se zaposli i ostane raditi najmane tri mjeseca, dobit će stimulacju od 200 kuna”, tekst je oglasa koji je izvješen u Konzumovoj trgovini.

Index.hr je upitao Konzum imaju li problema s pronalaženjem radnika.

“Ukupno tržište rada u Republici Hrvatskoj već je neko vrijeme suočeno s izazovima u zapošljavanju radnika, posebno tijekom ljetnih mjeseci, a to je najizraženije u hotelijerstvu, ugostiteljstvu, građevinskom sektoru i maloprodaji. Zbog ovoga su i ministarstva rada i mirovinskog sustava te turizma najavila strukturne i operativne mjere koje će pomoći u ovom segmentu. Uz ove čimbenike, Konzum svake godine ima prirodno povećanu potrebu za sezonskim zapošljavanjem.

S obzirom na povećanu potražnju za većim brojem kadrova, svojim zaposlenicima ponudili smo stimulaciju prilikom preporuka. Osim što je svojevrsna nagrada zaposlenicima, ovime svakako želimo dugoročno privući buduće kolege, za razliku od prakse privremenog zapošljavanja ili suradnje sa student servisima koja je prisutna kod dijela drugih konkurentnih lanaca.

Naši najbolji sezonski radnici imaju priliku i za stalno zaposlenje te napredovanje unutar kompanije. Ove godine planiramo zaposliti veći broj sezonskih radnika, a uz njih će našim morskim prodavaonicama pomoći i naši iskusni kolege iz unutrašnjosti Hrvatske. Također, kad postoji potreba za zapošljavanjem izvan mjesta stanovanja, našim zaposlenicima osiguravamo plaćeni prijevoz do mjesta rada ili smještaj te isplaćujemo naknadu za odvojeni život”, stoji u odgovoru Konzuma Indexu.

Facebook Komentari