U tijeku kontrola nevažećih listića: ‘Na puno njih Splićani nadopisali i zaokružili Spužva Boba’

Izvor: Screnshot

U splitskom Gradskom izbornom povjerenstvu traje brojanje nevažećih listića koje je tražila Hrvatska građanska stranka, odnosno Željko Kerum. Uz svih 10 članova GIP-a na brojanje je došao Davor Grčić Gaga, predstavnik HGS-a i Kerumov kandidat za dogradonačelnika.

Ponovna kontrola nevažećih listića započela je u 8 sati ujutro u utorak. Kerumovi zamjenici došli su već rano jutros dok se Kerum očekuje nešto kasnije, prenosi N1.

‘Nismo došli prebrojavati ima li tih 5.400 listića nego da vidimo po kojem kriteriju su završili u toj kategoriji, odnosno ima li makinacija i mogu li se smatrati važećim. Želimo da se oni listići gdje su zaokružena oba kandidata grafološki ispitaju je li to istom olovkom rađeno’,  izjavio je Grčić.
Nakon par sati pregledavanja listića Grčić tvrdi da je puno listića na kojima je nadopisano i zaokruženo Spužva Bob.
Podsjetimo, Andro Krstulović Opara osvojio je 46,19 posto glasova te je odbacio Kerumove optužbe, najavivši kako će svoga protukandidata tužiti za nanošenje duševnih boli i uvrede. Željko Kerum na nedjeljnim je izborima osvojio 44,30 posto glasova birača, te tvrdi kako je lako utvrditi radi li se o istoj kemijskoj olovci s kojom su zaokruženi jedan i drugi kandidat, najavivši da neće odustati već će ići do Ustavnog suda, pa ako treba i pred Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu.

Izborno povjerenstvo Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak je prihvatilo zahtjev Željka Keruma (HGS) da se ponovno prebroje svi nevažeći glasački listići s nedjeljnih izbora za splitskog gradonačelnika.

Inače, Kerum se u ponedjeljak požalio da je pokraden u drugom izbornom krugu za splitskog gradonačelnika, te je najavio podnošenje kaznenih prijava zbog krađe protiv nepoznatih osoba, kao i da će tražiti grafološko vještačenje svakog od 5451 nevažećeg listića (9,46 posto od ukupnog broja glasačkih listića).
Facebook Komentari