Švaljek: Bit ćemo jaka i beskompromisna opozicija Milanu Bandiću

FacebookFacebook

Milan Bandić pobijedio je na izborima za zagrebačkog gradonačelnika, a ono što mu sad preostaje je slaganje većine u gradskoj skupštini. Ako je suditi po današnjem priopćenju, na svoju nekadašnju zamjenicu ne može računati. 

”Nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika Zagreba poručujemo da će zastupnici Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a u Gradskoj skupštini biti snažna i odlučna opozicija Milanu Bandiću i njegovoj upravi. I dalje ćemo beskompromisno zastupati vrijednosti koje smo isticali u kampanji za izbore za gradonačelnika i Gradsku skupštinu te se suprotstavljati postojećem načinu upravljanja i vladanja Zagrebom”, objavili su iz Nezavisne liste Sandre Švaljek, prenosi 24sata.

Bandiću u Skupštini ne može računati ni na Zagreb je naš, a zasad je malo vjerojatno da će ga podržati zastupnici SDP-ove i HNS-ove koalicije. Ostaju mu eventualno HDZ, ali i savez s Brunom Esih čiju je realizaciju jučer dao naslutiti nakon izjave o Trgu maršala Tita:

“Formirate li većinu s Brunom Esih, hoćete li ispuniti njezin zahtjev za promjenom imena Trga maršala Tita”, pitali su novinari Bandića.

Bandić ih je ispravio rekavši da “nije ako, nego kad” i dodao: “Ne u slučaju, nego kad formiramo većinu i onda sam vam odgovorio i na drugo pitanje”.

Facebook Komentari