Mrsić: Aleksandra Kolarić ima određenih ambicija u stranci, što je u redu

Saborski zastupnik i član SDP-a Mirando Mrsić u posljednjoj objavi na svojem profilu na Faceboku još je jednom izrazio nezadovoljstvo vodstvom stranke, optužujući ga za “potop” na netom završenim lokalnim izborima.

“Građani su pokazali da se SDP treba mijenjati jer je očito da sada nema viziju i ne korespondira s građanima. Vrijeme je da to shvate svi koji su do sada gurali glavu u pijesak”, rekao je Mrsić u Studiju 4.

“Bez značajnijih istupa i s mnogo lutanja SDP-u se dogodilo da se nacionalna politika prenijela na lokalnu, a poruke koje šalje predsjednik Davor Bernardić ne dopiru do građana”, kaže Mrsić.

“Govor Bernardića nakon izglasavanja Lex Agrokor je govor koji je trebao biti kruna govora šefa oporbe, no on nije izazvao ama baš ništa osim podsmijeha. Sjetimo se naslikavanja s proizvodima”, kaže Mrsić. Tvrdi da bi čelnik stranke trebao udarati ritam, što se ne događa.

Iako novi rezultati istraživanja Cro Demoskop pokazuju da rejting stranke raste gotovo 25 posto, Mrsić kaže da bi on trebao biti na barem 30 posto, ako ne i 33, da bi SDP bio važan igrač.

“Podjele u SDP-u nisu samo zasluga Bernardića, već i Milanovića, no očekivalo se da će se taj jaz zatrpati te da će Bernardić okupiti stranku i pripremiti je za lokalne izbore, što se nije dogodilo, i to zamjeram”, istaknuo je.

Mrsić kaže da je HNS pregovorima s HDZ-om napravio političku smrt, koje birači neće odobriti.

“Twitt po noći nije bio potreban, to samo Donald Trump radi. On je doveo do velikih uzbuđenja, pitanje je što je tu istina, što nije. To nije pomoglo Anki Mrak-Taritaš u Zagrebu”, komentirao je Mrsić objavu HNS-ovca Ivana Vrdoljaka.

Također, ako se u Saboru ne može sastaviti većina, Mrsić smatra da su parlamentarni izbori neminovni.

“Jasno da ću odbiti HDZ-ov prijedlog za nove ministre. Velika koalicija ne dolazi u obzir, naše su razlike izuzetno velike, uvjeti i dogovori ne dolaze u obzir”, komentirao je Mrsić teoriju o velikoj koaliciji.

“S druge strane, ostane li SDP kakav je sada, tada neće dobro proći na izborima”, zaključio je.

“Dobro je da se vraća, tu nema dvojbi”, rekao je Mrsić o povratku Kolarić u stranku tri i pol godine nakon što ju je izbacio Zoran Milanović. Zaključio je da je ta epizoda završila i da stranci možda nije ni trebala.

“Aleksandra je bila kritična prema SDP-u i mislim da će ulaskom tu kritiku usmjeriti vrlo konstruktivno, a vidim da ima i određenih ambicija, što je u redu”, dodao je.

Facebook Komentari