Za energetsku obnovu škola u Sisačko moslavačkoj županiji 33 milijuna kuna

Župan Ivo Žinić je u prostoru Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA održao konferenciju za medije.

Tema konferencije bili su rezultati postupka dodjele bespovratnih sredstava u sklopu Poziva “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja” Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Sedam škola s područja Sisačko-moslavačke županije, škole iz Gline, Sunje, Gore, Topuskog, Novske, Gvozda i Lipovljana aplicirale su uz pomoć SIMORA-e i Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport svoje projekte energetske obnove zgrada i korištenja obnovljivih izvora energije.

Odobreni ukupni prihvatljivi izdatci po ovim projektima su u iznosu od gotovo 33 milijuna kuna, a iznos bespovratnih sredstava iz Fonda je gotovo 20 milijuna kuna.

Iznos kojim u ovom projektu sudjeluje županija, od 13 milijuna kuna, bit će još umanjen, rekao je župan.

Naime, odmah nakon konferencije za medije, župan je s direktorom SIMORE produžio za Zagreb, gdje će na radnom sastanku u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jedna od tema biti i sudjelovanje Fonda u ovom iznosu od 80 %, pa bi udio županije iznosio samo 3 milijuna kuna u 33 milijuna kuna ukupne vrijednosti odobrenih projekata.

Facebook Komentari