Predsjednica RH pozorno prati što se zbiva s izborima i preslagivanjem, evo što očekuje

Ad

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nije željela spekulirati hoće li doći do novih prijevremenih parlamentarnih izbora ili će premijer Andrej Plenković uspjeti presložiti parlamentarnu većinu, piše HRT.

Dodala je da će pozorno pratiti što će se idućih dana događati u Saboru i u odnosima među strankama te da će, ako bude potrebno, održati još jedan krug razgovora na Pantovčaku.

Doista ću vrlo pozorno pratiti što se zbiva. U ovom trenutku ne mogu reći kakvo će biti vremensko ograničenje i kako budu kretale stvari, ali ukoliko ne bude bilo te većine za potvrđivanje četiri ministra u Hrvatskom saboru ja pretpostavljam da će iz same stranke, odnosno Sabor i premijer Plenković donijeti određene odluke koje će onda ići u pravcu prijevremeni izbori ili ne, poručila je predsjednica.

Kazala je to nakon dodjele diploma polaznicima XVII. generacije Diplomatske akademije te dodala da će premijeru Plenkoviću dati “jedno razumno vrijeme” da dokaže da ima tu parlamentarnu većinu.

U drugom krugu lokalnih izbora, ocijenila je, nije bilo posebnih iznenađenja, a građani su, kaže, odlučili tko će biti njihovi izravni predstavnici kao načelnici, gradonačelnici i župani sljedeće četiri godine. “To su ljudi koji će raditi za njih”.

Facebook Komentari