Osuđena Ana Maria Radić: oštetila državni proračun kako bi pogodovala Josipi Rimac

Bivša ravnateljica Uprave za područje posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja Ana Maria Radić osuđena na godinu dana zatvora jer je obitelji bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac, a na štetu državnog proračuna, pribavila nekretnine vrijedne više od 548 tisuća kuna. 

Naime, Radić zatvorsku kaznu može zamijeniti radom za opće dobro, a u državni proračun mora vratiti pola milijuna kuna. Na ime supruga Josipe Rimac, Radić je u Kninu osigurala nezakonito dvoetažni stan od 128 kvadrata u kojem je živjela sestra Josipe Rimac, prenose vijesti.rtl.hr.

Uskok tvrdi da je od sredine 2008. do kraja 2009. protivno odredbama Zakona o područjima posebne državne skrbi “poduzela niz protuzakonitih radnji kojima je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2”.

Optužnica protiv Ane Marie Radić podignuta je u siječnju prošle godine, a Uskok je tada izvijestio da je obustavio istragu protiv Rimac i njena supruga koje su sumnjičili za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti pri stjecanju stambenog prostora.

Tužiteljstvo je pojasnilo da je istragu protiv Rimac i supruga obustavilo jer “nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti”.

Facebook Komentari