Kerum je ljut, ide prebrojavanje listića u Splitu, spominje lopovluk, prijave i Strasbourg

Ilustracija (Dražen Prša)

– Podnijet ću kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog krađe, odnosno zbog krađe izbornih rezultata i tražit ću grafološko vještačenje svakog od 5400 nevažećih glasačkih listića. Pokraden sam, ali nema predaje, pišu Slobodna Dalmacija i Jutarnji list.

Neću odustati dok ne dokažem krađu u drugom krugu lokalnih izbora. Potrošit ću koliko god treba novca, i to svog novca, a ne kao neki koji troše tuđi novac, da dokažem lopovluk koji je napravljen u nedjelju navečer, nakon drugog kruga lokalnih izbora, pri prebrojavanju glasova – kaže Željko Kerum, a DIP je popodne potvrdio da je njegov zahtjev uvažen i da će sutra u 8 ujutro pristupiti brojanju 5451 listića koji su bili nevažeći. Navodno će na prebrojavanje doći i Kerum kao predlagatelj.

– I tražit ću da se donese odluka po kojoj su ti nevažeći listići važeći, jer po našim saznanjima od tih 5450 listića, barem 70 posto je u moju korist. Na oko 4000 listića sam zaokružen ja. Ujedno tražim od DIP-a da proglasi stvarnog pobjednika izbora, a to sam ja – rekao nam je Kerum.

Grafološkim vještačenjem mogu se utvrditi nepravilnosti na glasačkim listićima:

– Jasno se i golim okom može utvrditi razlika je li na nekom listiću korišteno više kemijskih olovaka, jer su listići postajali nevažeći prilikom prebrojavanja, kada je naknadno zaokruživan kandidat HDZ-a.

Sve je ovo loše, posebno za razvoj demokracije i jednakih prava u Hrvatskoj. Ovo je čin kojim smo svi u ovome gradu poniženi i smatram da ovakav lopovluk Split nije zaslužio. Ako treba, okupit ću najbolji tim odvjetnika kako bih dokazao izbornu prevaru. Idem sve do Ustavnog suda, a ako treba i na Sud za ljudska prava u Strasbourg. Iskoristit ću sva pravna sredstva da dokažem prevaru i lopovluk – rekao je Kerum.

Facebook Komentari