Gazda se ne da, ostaje u NO Konzuma: Ramljak nemoćan, Todorić i dalje vuče konce, ništa od opoziva

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor, obratio se javnosti, a povodom održavanja Skupštine Konzuma na kojoj nije došlo do opoziva Ivice Todorića.

“Održan je sastanak s Glavnom skupštinom Konzuma na kojoj smo predlagali opoziv Nadzornog odbora na čelu s Todorićem. On nije sam podnio ostavku dok su druga dva člana NO Cnjac i Kraljević podnijeli ostavke i Sertić još ranije, danas smo očekivali da će predstavnici dioničara glasati za opoziv, no to se nije dogodilo.

Predstavnici Agram grupacije koji imaju više od 25 posto bili su protiv opoziva Todorića. Mi nakon toga nismo bili više u mogućnosti sazvati novi NO, koji će biti za 15-ak dana i nismo mogli promijeniti Upravu Konzuma d.d.”, kazao je vidno razočaran Ramljak u izjavi novinarima.

Na novinarsko pitanje znači li to da Todorić i dalje vuče konce u Konzumu kazao je: ‘Procijenite sami’.

Agram Invest i grupacija Agram je došla u posjed dionica Konzuma temeljem repo ugovora, dodao je objašnjavajući predstavnicima medija koje je zanimalo i koje je bilo obrazloženje predstavnika Agrama za protivljenje opozivu, a Ramljak je kazao da su mu rekli kako nisu imali prilike, a što nije točno, predložiti svojega člana Uprave.

“Naravno da ovo otežava situaciju, stvari se prolongiraju”, kazao je i objasnio da što se tiče daljnjih koraka predstavnik NO je ovlašten sazvati NO, a ako nije sazvan nakon 15 dana – 16. dan ima NO.

“Konzum nastavlja svoje operativno djelovanje s likvidnošću koja je zadovoljavajuća, međutim za poboljšanje cijeloga rezultata, očekivali smo ovu promjenu, ali do nje nije došlo”, kazao je izvanredni povjerenik za Agrokor te dodao da je riječ o “zadnjoj tranši kredita i da ne može reći gdje novac curi”. No, “mislim da curi manje nešto to mislimo, ovim ćemo kreditom zatrpati rupe”, poručio je.

Share This Article