Dalić o Todoriću: Nastavlja s iracionalnim ponašanjem, izgubio se u svojim kombinacijama

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak kazao je u ponedjeljak, nakon skupštine dioničara Konzuma, da predstavnici dioničara nisu glasali za opoziv Ivice Todorića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora te upozorio da se time prolongira restrukturiranje kompanije. Komentirala je to ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Kako je Ramljak istaknuo, Ivica Todorić “nažalost nije sam dao ostavku kao ostala dva člana NO – Ivan Crnjac i Hrvoje Kraljević”.

“Nažalost, to se nije dogodilo, jer je jedan dioničar, a radi se o predstavnicima iz Agram grupacije koji imaju preko 25 posto dionica, glasao protiv opoziva Ivice Todorića”, izjavio je Ramljak.

Ministrica dalić kazala je novinarima da to ‘pokazuje da i nakon što je Ivica Todorić zadužio Agrokor za više od 40 milijardi kuna i doveo ga na rub banktrota, on nastavlja s iracionalnim ponašanjem, te se izgubio u svojim kombinacijama’, prenosi N1.

‘Koji su motivi dioničara koji ga je podržao ne mogu znati ni spekulirati, no sve to neće utjecati na proces restrukturiranja kompanije’, dodala je ministrica nakon konferencije “Najbolje prakse izravnih stranih ulaganja u srednjoj i jugoistočnoj Europi” koja se održava u organizaciji Udruženja stranih ulagača u Republici Hrvatskoj i tvrtke Deloitte Hrvatska.

Facebook Komentari